Szakmai tapasztalat

Célom

A középiskolás fiatalok informálása a pályaválasztási lehetőségeikről, mindezt különféle módszerekkel segítve. Úgy vélem, akkor érzik jónak a választást, ha a szüleik teljes mértékben támogatják őket..

Ehhez azonban ismerni kell mindkét fél terveit, céljait, kérdéseit, félelmeit, és elsődlegesen a legfontosabb, hogy a fiatal személyével, képességeivel, érdeklődésével összhangban legyen a választott pálya. Abban hiszek, hogy nem csak a szakot, szakmát kell kiválasztani, hanem egy testreszabott pályaívet is kell nézni, hiszen az mutatja meg a képzés utáni lehetőségeket, az elhelyezkedési perspektívákat a munkaerőpiacon.

Motivációm

Az ifjúsági munka iránti kötődésem az egyetemi évek alatt kezdődött, amikor 2013-ban önkéntesként belecsöppentem egy békéscsabai ifjúsági iroda életébe. Akkor döntöttem el, hogy valamilyen módon kapcsolódnom kell a fiatalokhoz. Nem tudtam pontosan, milyen munkakör az, amelyikkel aktívan dolgozhatok a középiskolásokkal, de mindig törekedtem arra, hogy non-formális keretek között fejleszthessem őket.

Szerencsésnek tartom magam, mert az csinálhatom, amit szeretek. Ráadásul mindehhez két szuper közösségem is van. Egyrészt az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért szervezete, akikkel a fő célunk, hogy a Békéscsabán tanuló illetve továbbtanuló diákokat segítsük az előttük álló akadályok leküzdésében. Itt döbbentem rá, hogy mennyire egyedül vannak hagyva a pályaválasztás tengerében, és milyen nehéz szelektálniuk az információáradat között.
A másik szervezet, ahol trénerként önkénteskedem, a Nagyító Alapítvány. Országhatáron innen és túl alternatív osztálykirándulások keretén belül segítjük a középiskolásokat személyiség-és közösségfejlesztő, pályaorientációs tréningek által, számos őket érintő témakörben.

Mérföldkövek

Egyetemi tanulmányok:

​​2013 – 2016 Emberi erőforrás tanácsadó Msc
Debreceni Tudományegyetem

2010 – 2013​ Andragógia Bsc
Szegedi Tudományegyetem

Egyéb képzések:

2019 Vezetői önismeret pályaorientációs fókusszal képzés (Nagyító Alapítvány akadémiai képzése)
2016 Személyiség-és közösségfejlesztés csoportvezetői képzés (Nagyító Alapítvány akadémiai képzése)
2016 Konfliktuskezelési mediátor
2015 Pályaorientációs konzulens

Széchenyi 2020 infloblokk