Oldal kiválasztása

Ki vagyok én?

Buzder Brigitta vagyok, 1991-ben születtem Békéscsabán. 6 éves korom óta néptáncolok, mindig közösségben szerettem mozogni. Középiskolámat egy német kéttanítási-nyelvű gimnáziumban végeztem, és nálam is elérkezett a nagy kérdés, mi leszel, ha nagy leszel és egyáltalán merre szeretnél továbbtanulni? Persze, mint sokan körülöttem én sem tudtam megfogalmazni, hogy mi szeretnék lenni, de azt tudtam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, és szeretném használni a közösség erejét.

De mégis milyen képességeim vannak, mik azok, amiket biztosan szeretnék kamatoztatni? Egyáltalán miben vagyok jó? Rengeteg kérdésem volt, amiket igyekeztem megválaszolni, és dönteni. A döntés nem egyszerű dolog, viszont naponta rengeteg döntést hozunk meg, talán sokszor észrevétlenül.

Az egyetemi éveimet végül Szegeden töltöttem, andragógia szakon. Itt megértettem, hogy a felnőttképzés jelentősége miért ennyire releváns napjainkban, hiszen már nem EGY szakmát választunk az életünk során, ami mellett kitartunk a nyugdíjas éveinkig, hanem rengeteg körülmény formál, változtat minket. Így mi is alkalmazkodunk a környezeti igényekhez, és gyakran ez egy teljesen új szakterület megismerésével, megtanulásával jár együtt.

Mesterszakos tanulmányaimat emberi erőforrás tanácsadóként folytattam, mert nagyon érdekelt a pályaválasztási tanácsadás, hogy miként tudom segíteni az embereket a saját karrierutuk kiválasztásában. Azóta is foglalkoztat ez a kérdés, és hitvallásom, hogy mindenkinek megvan a saját tökéletes pályája, csak segítségre szorul a megtalálásában. Az egyik irányadó modell, amelyet előszeretettel alkalmazok, az a japán IKIGAI modell. .

A lelkesedésem és pozitív világszemléletem által segítek az embereknek abban, hogy mindenki rábukkanjon a saját ikigaijára, és boldogan élhesse az életét, úgy, ahogy azt már gyerekkorában is elképzelte. 

Széchenyi 2020 infloblokk